Удари по ЧФ РФ точно вплинуть на логістику окупантів, зазначає експерт / Колаж УНІАН, фото REUTERS, фото wikipedia.org

Успішні удари Збройних сил України по російським десантним кораблям понижують вартість Чорноморського флоту Російської Федерації. Про це військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

Зокрема, у нього запитали, як ураження великих десантних кораблів "Ямал" і "Азов" вплине у майбутньому на логістику російських окупантів.

"Вплине в обов'язковому порядку", - наголосив Черник.

Відео дня

Експерт зазначив, що ці великі десантні кораблі, окрім того, що свого часу могли здійснювати десантування у бік узбережжя Одещини, мають доволі велику вантажопідйомність - до 500 тонн. Водночас, він звертає увагу, що у росіян ще лишилося кілька великих десантних кораблів проекту "Тампір", які можуть брати на борт до тисячі тонн вантажу.

"Усвідомлюємо, що рано чи пізно Кримський міст і головна його залізнична нитка піде під воду. Отже, росіянам треба буде в якийсь спосіб забезпечувати Крим. І, на мій погляд, це випереджальне нищення, щоб понизити суттєво їхню логістику", - наголосив Черник.

Також він відзначив важливу деталь, що удар відбувся по ремонтних доках.

"Бо точно, окрім самого корабля, щось там постраждало", - сказав Черник. Зокрема, може йтися про обладнання для ремонту кораблів, яке росіяни самостійно виробляти не можуть і залежать від нескінченних комплектуючих з-за кордону. Також міг постраждати особовий склад окупантів, що може призвести до пониження фахової частини тих робітників, які можуть здійснювати ремонт.

Експерт констатує, що знищення інфраструктури флоту якраз і є пониженням загального потенціалу вогневої міцності чорноморського флоту РФ. "З сукупностей отих усіх дрібних чинників і складається велика картина пониження вартості чорноморського флоту", - наголосив Черник.

При цьому, він закликає не плутати суходіл і Чорне море.

"Доля війни буде вирішуватися виключно на суходолі", - переконаний Черник.

Коментуючи будівництво Росією на окупованій південній частині України залізниці до Криму, експерт зазначив, що росіяни будують залізницю через усвідомлення, що Кримському мосту "рано чи пізно кінець". І будівництво ведеться для хоч якогось забезпечення окупованого Криму.

При цьому, на його думку, ця залізниця може перебувати під постійним вогневим контролем ЗСУ.

Удари ЗСУ по Чорноморському флоту - останні новини

Як повідомляв УНІАН, 23 березня ввечері у соціальних мережах з`явилися видев вибухів у різних частинах окупованого Севастополя.

24 березня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ поширило інформацію, що Сили оборони України, окрім вузла Чорноморського флоту РФ у Криму, успішно уразили в окупованому Севастополі великі десантні кораблі окупантів "Ямал" та "Азов", центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ. Під час цієї атаки були застосовані ракети Storm Shadow.

Сьогодні  речник Військово-морських сил (ВМС) ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що під час успішної операції уражено, ймовірно, не тільки два великі десантні кораблі – "Ямал" та "Азов", але й розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Він розповів, що було уражено будівлю військо-морської бази "Севастополь" та також нанесено вогневе ураження по паливо-мастильним складам. 

Вас також можуть зацікавити новини: