Україна може отримати від Штатів конфісковані іранські боєприпаси та зброю, з'ясували журналісти / фото УНІАН

Україна отримає від США багато конфіскованої іранської зброї, а також боєприпаси.

Це допоможе нашій державі частково усунути гостру нестачу озброєння, пише CNN у середу, 4 жовтня, посилаючись на відомості американських чиновників.

"США передадуть Україні тисячі одиниць конфіскованої іранської зброї та боєприпасів, що може допомогти подолати критичну нестачу, з якою стикаються українські військові, оскільки вони очікують додаткових грошей і обладнання від США та їхніх союзників", - дізналися журналісти.

Відео дня

За словами співбесідників видання, Центральне командування США може оголосити про таку політику вже цього тижня.

Важливі новини України щодо війни - зараз це варто знати

США допомагають Києву протидіяти збройній агресії з боку РФ, зокрема, надають озброєння та техніки. Водночас Іран став союзником Росії - росіяни отримали від іранської сторони дрони-камікадзе й активно використовують їх для ударів по українській землі.

Наприкінці вересня стало відомо, що Управління з контролю за іноземними активами американського Міністерства фінансів наклало санкції на п’ять організацій і двох фізичних осіб, що знаходяться на іранській території, в Гонконзі, Китаї, Об’єднаних Арабських Еміратах та Туреччині, які причетні до транснаціональної мережі з виробництва безпілотників в Ірані.

Вас також можуть зацікавити новини: