У січні 2024 року армія України знищила 4 унікальних БМП РФ, заявив Коваленко / Колаж УНІАН, фото t.me/zloyodessit

Збройні Сили України за січень 2024 року змогли знести на полі бою чотири унікальних БМП Росії. Йдеться про модифікацію "675-СБ3КДЗ".

Про це заяв військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його даними, верифіковано знищення ще 2-х БМП-2 675-СБ3КДЗ в районі села Терни (Донецька області).

БМП-2 675-СБ3КДЗ - це унікальна машина, з посиленою полімерними панелями бронею, яка здатна пережити кулеметний постріл 12,7-мм, пояснив аналітик.

Відео дня

За його словами, окупанти зайнялися поліпшенням бронювання машин до рівня згаданих БМП на рубежі 2021-2022 років. З огляду на періодичність, з якою БМП-2 675-СБ3КДЗ з'являється в Україні, можливості РФ обмежені: по-перше - у неї мало цих машин, а по-друге - російський ВПК не може їх швидко покращувати бронею.

"Такі машини одинично з'являються в зоні БД, але навіть і близько не ротними комплектами", - вказав Коваленко. 

Згідно з його статистикою, всього за час повномасштабної війни ЗСУ знищили та пошкодили понад 30 таких машин. Не менше 3 вдалося затрофеїти, уточнив Коваленко. 

У поточному місяці рахунок йде на 4 машини 675-СБ3КДЗ, в грудні 2023 року верифіковано знищення 5 машин, місяцем раніше (в листопаді) - армія України знесла 2 машини, а в жовтні знову знищила 5 одиниць 675-СБ3КДЗ, перерахував оглядач.

"Тобто, потенціал російського ВПК посилювати БМП даним укомплектваннями менше за ротний комплект на місяць? Ок, запишемо", - підсумував Коваленко.

Коваленко розкрив нові дані про танки "Прорив"

Раніше Коваленко також розкрив дані про знищені за січень 2024 року російські танки Т-90М "Прорив".

Військово-політичний оглядач проаналізував "рекламний" ролик, який злив в мережу російський танковий завод "Уралвагонзавод"( саме він займається виробництвом лінії "Прорив" у РФ), і розкрив вельми гнітючий факт про ці танки

Вас також можуть зацікавити новини: