Україні потрібні засоби, які можуть протистояти ворожим літакам / Фото - ОАК

Росіяни виготовляють новий вид важких 1,5-тонних авіаційних бомб, які українські Сили оборони поки не мають можливості збивати. Про це заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Він зазначив, що нещодавно російський міністр оборони Сергій Шойгу демонстративно їздив на підприємства, які виготовляють 1,5-тонні бомби. З високою вірогідністю вони так само будуть оснащуватись крилами і GPS навігацією, як це зараз відбувається із 500 кілограмовими бомбами.

"Півторитонні бомби – це вже втричі більша потужність. Ще раз наголошую, що потрібні засоби, які можуть протистояти – це системи Patriot, Samp-t із наземних. А найкраще - це сучасні літаки F-16 або інші покоління "4+", здатні протистояти російській авіації на дальніх підступах", - сказав він.

Відео дня

Ігнат зазначив, що поки в України немає засобів, щоб збивати авіаційні бомби, тож вони несуть певну загрозу.

"Ворог застосовує ці бомби дистанційно. Поки що безкарно. Потрібно розуміти, що такі бомби завдають ударів з дистанції 50 плюс кілометрів і за лінією бойового зіткнення чи державного кордону. Тому їх поки нема чим діставати, саме літаки, які їх запускають", - пояснив речник.

Росіяни б'ють по Україні авіабомбами - що відомо

Як повідомляв УНІАН, раніше Ігнат заявляв, що російські окупанти активно використовують проти українських військових крилаті авіабомби, і такі дії ворога є для нас новою загрозою.

Російські окупанти за день застосовують до 20 плануючих авіабомб по всій лінії розмежування.

На початку березня армія Російської Федерації вперше використала проти України керовані бомби УПАБ-1500В. Їхня вага становить 1,5 тис. кг.

Раніше Ігнат підкреслював, що Збройним силам для протидії керованим авіабомбам необхідна сучасна авіація, яка допоможе відтісняти російські літаки якнайдалі від українських кордонів.

Вас також можуть зацікавити новини: