РЕБ купола марні, експерт попередив про небезпеку FPV-дронів РФ / скріншот

Ігнорування систем радіоелектронної боротьби та машинний зір - нові FPV-дрони Росії вимагають швидких рішень від Мінцифри України, оскільки, хоч і в "сирому" вигляді, вже застосовуються на фронті ворогом.

Про це заявив військовий експерт в області зв'язку Сергій Флеш, вперше побачивши перехоплений ролик роботи такого FPV-дрона в Україні. 

"Поки все сире, але вже на фронті. Мої друзі з Мінцифри, давайте прискорюватися з нашими рішеннями. Команд розробників у нас вистачає, потрібно їм допомогти", - акцентував Флеш.

Відео дня

Він пояснив, в чому полягає основний принцип роботи таких дронів. "Для тих, хто не в темі. Пілот долітає до цілі і зверху її позначає, далі дрон все робить сам", - вказав Флеш.

Однак є кілька принципових відмінностей: 

  • Проти таких дронів РЕБ купола марні;
  • досвідчені пілоти для їх застосування не потрібні;
  • дальність польоту з землі виростає у 2 рази, також втрати картинки біля землі дрони "не бояться";
  • такий дрон точніше вражає ціль, що знаходиться в русі. 

За словами Флеша, це все дуже турбує: "Ви ж розумієте роль FPV у війні". 

Росія розробила комплекс "Метроном" проти дронів України

У листопаді Росія також похвалилася розробкою комплексу дальнього цифрового зв'язку "Метроном". Про його технічні характеристики розповів генеральний директор ЦКБР (розробкою займалося саме його відомство) пропагандистським ЗМІ.

У РФ заявили, що згадані комплекс здатний вирішити два завдання: по-перше, збільшити дальність застосування FPV-дронів Росії, і, по-друге, вдарити по місцю старту FPV-дрона противника. 

Вас також можуть зацікавити новини: