Український контрнаступ має успіхи, але Росія добре підготувалася - західні чиновники

На заході вважать, що українці з початку контрнаступу вже просунулися на близько сім кілометрів углиб окупованих територій та звільнили щонайменше чотири села.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на західних чиновників оборонних відомств. За даними видання, країни Заходу вважають, що Росія загалом добре підготувалась до наступальних дій, тому просування наразі є повільним.

"Російські війська загалом добре тримають оборону зі своїх добре підготовлених позицій і відступають між тактичними лініями. Такий маневрений підхід до оборони є складним для українців, а також дорого коштує силам, що наступають", – пояснили вони.

Видання наголошує, що західні чиновник вважають перші контрнаступальні дії більш ніж "зондувальною операцією". Йдеться про повномасштабне переміщення бронетехніки та важкого озброєння в російську зону безпеки і просування вперед.

"Просування повільне через мінні поля і перешкоди, на які вони натрапляють, але це те, чого ми і очікували. Вони продовжуватимуть просуватися вперед", – кажуть чиновники. Водночас зазначається, що йдуть перші дні контрнаступу, тому говорити про успіхи та невдачі важко.

"Конфлікт, найімовірніше, буде характеризуватися виснажливими й витратними бойовими діями протягом багатьох місяців", – додали співрозмовники.

Війна в Україні - останні новини

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила про частковий успіх наступу Збройних сил України на фронті. Зокрема, минулої доби на різних ділянках Бахмутського напрямку українські захисники пройшли вперед від 200-500 м, а на Запорізькому напрямку пройшли вперед від 300-350 м.

14 червня, речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов зазначив, що Сили оборони України за останні три дні в ході наступальної операції просунулись на відстань від 200 метрів до 1,4 км і звільнили близько 3 квадратних кілометри.

Протягом минулого тижня українські захисники та захисниці звільнили 90 квадратних кілометрів територій та 7 населених пунктів. Зокрема, звільнено такі населені пункти: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне.

Вас також можуть зацікавити новини: