Упізнали за хрестиком: на фронті загинув одесит, сім'ю якого вбила російська ракета

Чоловік, родину якого вбили на Великдень, пішов на війну, щоб боронити країну від загарбників.

На фронті загинув Юрій Глодан, родину якого російська ракета вбила у комплексі "Тірас" в Одесі у квітні 2022 року.

Про загибель чоловіка у соціальних мережах повідомили люди, які були з ним знайомі, серед них - підприємець Олександр Яковенко.  

"Я не спілкувався з ним близько, але майже кожний одесит знає цю сім’ю. Юра - чоловік, батько, воїн, пекар та колега в проєкт Make My Cake, Одеса, де я співвласник. Саме він робив відомі в Одесі пасхи від нашої кондитерської - цей день (коли загинула родина – УНІАН) був його першим вихідним, він вийшов в магазин, коли повернувся, його світ був зруйнований", - написав Яковенко.

Він нагадав, що 23 квітня 2022 року, у сімʼю Юрія прийшов "руський мір" - російська ракета зруйнувала житловий комплекс "Тірас" в Київському районі Одеси. Тоді разом з маленькою донечкою  чоловіка загинули його дружина та теща.

"Трагедія відібрала життя тримісячної Кіри Глодан, її мами Валерії та бабусі Людмили - це сімʼя Юри. Він поступив, як гідний чоловік української нації - пішов в ЗСУ, спочатку – "Азов", потім - 3-я штурмова... Сьогодні ми дізналися, що він загинув, захищаючи свою націю. Світла памʼять, людина з великим серцем… Історія української сімʼї", - констатує Яковенко.

Він наголошує, це все, що відбувається наразі в Україні, - центр Європи 21 століття. Згідно з листуванням з невідомими людьми, скриншот якої оприлюднено, Глодана упізнали по хрестику, який той носив.    

Прямо зараз у соціальних мережах люди публікують світлини Юрія Глодана, на яких він щасливий – з дружиною та донькою.

"Тоді Юрія вберегло те, що він вийшов у цей час до магазину... Сьогодні стало відомо, що він загинув... Боляче неймовірно...", - пишуть люди.

Про загибель Глодана також повідомив очільник Одеської ОВА 

"На фронті загинув одесит Юрій Глодан. На Великдень 2022 російські терористи вбили його родину: тримісячну доньку, дружину та тещу. Після страшної втрати Юрій пішов до лав ЗСУ. Втративши найдорожче, він загинув, захищаючи нас із вами", - зазначив Кіпер.

Жахливий удар по Одесі 23 квітня 2022 року.

23 квітня 2022 року Одеса зазнала ракетного удару. Було пошкоджено два житлових будинки, один з них - 16-поверховий комплекс "Тірас". Загинули 8 осіб, серед яких родина пекаря Юрія Глодана - 3-місячна, її мама та бабуся. Цей ракетний удар отримав великий резонанс. Люди писали, що лише в одній квартирі загинуло три покоління. Ще майже 20 людей тоді дістали поранення.

В той самий день одна із ракет потрапила на територію цвинтаря, де було зруйновано понад 1 тис. кв. м території. Тяжкі поранення отримала жінка, яка прибирала могили.

Згодом в Одеській обласній прокуратурі наголосили, що ракетний удар по житловому комплексу "Тірас" став одним з найрезонансніших. Йшлося, що у цій справі вже завершено комплекс вибухотехнічних експертиз та встановлені особи з-поміж командирів військових підрозділів Збройних сил РФ, які віддавали накази.

Вас також можуть зацікавити новини: