Експерт спрогнозував дії ЗСУ на півдні / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Українські військові поступово збільшують вклинювання в лінію оборони російських окупаційних військ на Бердянському напрямку. ЗСУ зміцнюють свої позиції в районі Старомайорського, щоб продовжити контрнаступ.

Про це в ефірі "24 каналу" заявив керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко. Він наголосив, що перед тим, як просуватися до так званої "лінії Суровікіна", необхідно вирівняти лінію фронту та розширити плацдарм на Бердянському напрямку. 

Водночас після звільнення населеного пункту Урожайне росіяни більше не матимуть плацдарму для контратакувальних дій. Це сприятиме підготовці ЗСУ до подальшого просування в напрямку Завітного Бажання та Старомлинівки, біля якої і розташована, відома "лінія Суровікіна".

Відео дня

Не менш важливою, на думку Мусієнка, є ділянка біля Приютного. Проте зараз там утворився певний виступ, і щоб запобігти ворожим ударам з флангів, Силам оборони важливо вирівняти лінію фронту. 

У звʼязку з цим експерт припускає, що подальші операції на Бердянському напрямку будуть спрямовані не лише в бік Старомлинівки, а й на деокупацію Приютного та навколишніх населених пунктів з метою вирівнювання лінії фронту та розширення плацдарму.

"Станом на зараз можна говорити про те, що Збройні Сили створили вклинювання в оборону росіян, яке є достатнім для обережного розширення плацдарму", – додав він.

Водночас Мусієнко наголосив, що попри великі втрати ворожих військ, боєздатність росіян на півдні суттєво не зменшилася, через що вони і надалі чинять потужний опір. 

Війна в Україні: це варто знати

Українські військові відбили сильний штурм під Бахмутом. Російські окупанти зазнали великих втрат, зокрема, було знищено три танки Т-90М "Прорив". Як зазначив прес-офіцер 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Бородін, також було знищено особовий склад ворожого "добровольчого" формування, який складався з ультрас російського футбольного клубу ЦСКА.

Водночас на Херсонщині окупанти готуються до боїв за Голу Пристань. Джерело партизанського руху "Атеш" у Росгвардії повідомило, що росіяни закрили всі вʼїзди до міста, крім одного. Крім того, ворожі війська в Голій Пристані отримали наказ про початок неофіційної дії в місті режиму підвищеної готовності.

Вас також можуть зацікавити новини: