Окупанти продовжують атакувати Бахмут / Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Російські окупанти дещо просунулися в межах Бахмута на тлі повідомлень про активізацію наступальних операцій "вагнерівців".

Як повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), геолокаційні кадри показують, що російські окупанти, ймовірно, досягли успіхів у західній частині Бахмута.

Крім того, в Інституті спростували дані про те, що деякі чеченські підрозділи "Ахмат" були перекинуті в Бахмут. "ISW не бачив жодних візуальних підтверджень того, що підрозділи "Ахмат" діють в цьому районі", - йдеться в огляді Інституту.

Відео дня

Також аналітики зазначили, що російські війська продовжували обмежені наступальні операції на лінії Авдіївка-Донецьк. А на заході Донецької області 8 травня російські війська не завдавали жодних підтверджених наземних ударів.

Ситуація в Бахмуті

Ситуація в місті залишається стабільно важкою. Там безперервно йдуть важкі бої. Окупанти не залишають спроб повністю захопити місто

Вранці в Генштабі повідомили, що найбільш важка ситуація складається в районі Бахмута і Мар'їнки. Так, протягом доби противник активно, але безуспішно атакував у напрямку селища Іванівське та міста Часів Яр, через які йдуть основні шляхи постачання українських військ у Бахмуті. 

Вас також можуть зацікавити новини: