Розстріляли в авто та скинули з мосту: в Ізюмі знайшли останки трьох жертв росіян

Черговий злочин росіян ретельно задокументований правоохоронцями.

Сьогодні на кладовищі в Ізюмі вилучено останки трьох загиблих цивільних чоловіків, яких розстріляли в машині російські окупанти.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Зазначається, що колона російських окупантів 7 березня зайшла в Ізюм і розстріляла авто з цивільними, яке їхало їм назустріч. Троє чоловіків - батько з сином та їх знайомий - загинули.

"Сьогодні на кладовищі в місті Ізюмі поліцейські вилучили останки загиблих. Наймолодшому 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення Росії в Україну - виповнилося 20 років. Його батькові – 46, їх знайомому – 56", - йдеться у повідомленні поліції.

За розповіддю місцевих, розстріляне авто декілька днів стояло на вулиці, потім окупанти відтягнули його танком і скинули з мосту. Пізніше останки загиблих були поховані на місцевому кладовищі близькими друзями.

"На місці розстрілу автомобіля Форд Транзит, на березі невеликої річки, куди впала автівка, а також на місці поховання працювали вибухотехніки, слідчо-оперативна група, криміналісти, експерти. Черговий злочин росіян ретельно задокументований", - повідомили в поліції.

Зазначається, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

© фото НПУ
© фото НПУ
© фото НПУ
© фото НПУ
© фото НПУ
© фото НПУ

Військові злочини РФ на Харківщині

На початку вересня Збройні сили України здійснили успішний контрнаступ у Харківській області, звільнивши майже всі окуповані території регіону.

10 вересня ЗСУ звільнили від окупантів Ізюм.

Під час тимчасової окупації у місті діяла тотальна система залякування та терору місцевого населення.

6 жовтня начальник СУ ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов заявив, що на деокупованій частині Харківської області виявили тіла 534 вбитих росіянами цивільних, це з урахуванням масового захоронення в місті Ізюм, де було вилучено 447 тіл.

На Харківщині виявили понад 10 катівень окупантів, зокрема дві катівні в Балаклії та 6 в Ізюмі, у Козачій Лопані, Куп’янську та селі Липці.