У Маріуполі знайшли нові масові поховання / фото Телеграм-канал Петра Андрющенка

У Маріуполі завдяки оновленим знімкам Google-карт знайшли нові масові поховання. Про це повідомив радник міського голови міста Петро Андрющенко.

"Ми детально опрацювали карту всіх кладовищ та знайшли нові сектори масових поховань на Новотроїцькому кладовищі", - каже чиновник.

За його словами, сектори по розміру візуально більші, ніж братські могили у Виноградному та Мангуші. Андрющенко також повідомив, що Новотроїцьке кладовище було приблизно до середини липня минулого року зачинене та під контролем окупантів. 

Відео дня

"Кого поховано та в який період на зараз невідомо. Будемо намагатись з’ясувати, наскільки це можливо", - сказав він.

Також на нових знімках Google можна побачити місто після російських обстрілів: розбомблений Драматичний Театр ще до розбору завалів та з надписом "Діти". Як повідомив Андрющенко, фото зі спутника зроблено в різні дати після середини березня 2022 року. 

На новотроїцькому кладовищі в Маріуполі є нові масові поховання / фото Телеграм-канал Петра Андрющенка
Маріупольський Драмтеатр після того, як окупанти скинули на нього бомбу / фото Телеграм-канал Петра Андрющенка

Ситуація у Маріуполі - останні новини

Маріуполь наразі спустошений та майже вщент знищений окупантами. За словами місцевих жителів, населення міста скоротилося втричі. Робота є лише на будівництві, в комунальній сфері й торгівлі. Жодних соціальних виплат немає, а видачу гуманітарної допомоги окупанти суттєво скоротили.

Крім важкої економічної ситуації, Маріуполю загрожує й екологічна криза, адже невідомо, чи стежать росіяни за станом територій, що були відведені під зберігання небезпечних відходів.

Вас також можуть зацікавити новини: