В Україні масштабна тривога / фото ua.depositphotos.com

В Україні вдруге за добу було оголошено повітряну тривогу в усіх регіонах. Є загроза застосування противником гіперзвукових ракет "Кинджал", повідомляє Командування Повітряних сил.

"Увага! Вся Україна - ракетна небезпека! Загроза пусків аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з МіГ-31К! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!" - йдеться у повідомленні.

alerts.in.ua

Близький до ЗСУ військовий блогер "Миколаївский Ваньок" повідомляє, що росіяни імітують пуски ракет, щоб пограти на нервах українців.

Відео дня

"З району Твері або імітують пуски, або пуски Кинджалів реальні. У будь-якому випадку - зреагуйте на тривогу", - написав він, а трохи згодом додав, що "наразі тільки електронні пуски, тобто пуски Кинджалів імітують, грають на нервах, перевіряють систему виявлення".

Згодом відбій дали і в Командуванні Повітряних сил.

Повітряні загрози в Україні

Підполковник британської армії у відставці та колишній радник міністра оборони України Глен Грант розповів, що можуть зробити Сили оборони для домінування у повітрі та прориву оборони противника. 

Він наголосив, що перевага у повітрі – це ключовий момент, бо без неї все стає у 20-30 разів складніше. Проте, на його думку, щоб досягти переваги у повітрі, не обов’язково використовувати літаки, з якими у ЗСУ велика біда. Замість літаків та гвинтокрилів, можна використовувати дрони, вважає Грант.

Вас також можуть зацікавити новини: