В Україні знову повітряна тривога: ворог атакує "Шахедами" та ракетами

оновлено

Звуки вибухів вже чули в Дніпрі.

Після 21:30 в середу, 25 січня, в багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу. 

Напередодні оголошення повітряної тривоги очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про підняття у повітря російських дронів-камікадзе.

"Пишуть, що вже 3 групи "мопедів злетіли". Дрібні капосники у день народження кращого Президента не могли нічого не зробити", – зазначив він. Згодом Кім додав, що є також загроза застосування ракет. 

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич також інформував про загрозу з боку російської авіації.

"Військові повідомляють про "Шахеди" в небі над Україною. Також у повітрі три російські бомбардувальники Ту-22М3", – написав він.

В соцмережах почали з'являтися непідтверджені повідомлення про звуки вибухів у Запорізькій та Дніпропетровській областях. 

Оновлено 22:20: Очільник Офісу президента Андрій Єрмак наполегливо закликав не ігнорувати тривогу.

"Ворог зараз намагається навантажити нашу систему ППО, повітряні цілі вже збиваються в кількох регіонах", – сповістив він.

Оновлено 22:25: Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук попередив про загрозу ракетного удару. 

Оновлено 22:27: Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також попередив, що є небезпека ракетних ударів. 

"Суспільне" з посиланням на кореспондентів повідомляє, що звуки вибухів чути в Дніпрі.

Оновлено 22:34: Звуки вибухів чути і в Херсоні, пише "Суспільне" з посиланням на кореспондентів.

Тим часом в Одеській та Вінницькій областях – відбій тривоги.

Оновлено 22:40: Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець також попереджає: "Ворог атакує Україну з повітря дронами та швидкісними ракетами".

Оновлено 22:47: Відео зі звуком вибуху у Дніпрі та задимленням публікують місцеві Telegram-канали. Офіційного підтвердження "прильотів" поки що немає.

Оновлено 22:50: Про те, що зберігається високий рівень ракетної небезпеки, повідомляє голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

"Тому прошу - не забувайте про укриття! Будьте пильними і відповідальними!", – закликає він. 

Оновлено 23:11: У Дніпрі вдруге пролунали вибухи за вечір 25 січня під час повітряної тривоги. Про це інформують місцеві пабліки.

Оновлено 23:50: Значну кількість БПЛА "Шахед" збили над Запорізькою, та Дніпропетровською областями, також є одне збиття на Миколаївщині, але тривога просунулась трохи на північ та оголошена в Черкасах.

Оновлено 00:05: Повітряна тривога поширилась на Київ та Київську область, а також Чернігівщину.

У Київській ОВА попередили про загроза повітряної атаки. Там закликали не ігнорувати повітряну тривогу, перебувати в укриттях та безпечних місцях.

Оновлено 00:27: У повітряному просторі Дніпропетровської області все ще є "Шахеди" – повідомляє голова Дніпропетровської облради.

Оновлено 00:34: Паблики повідомляють про звуки вибухів у Київській області - попередньо робота ППО, очікується офіційна інформація.

Оновлено 01:12: У Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях пролунав відбій тривоги. Водночас "почервоніла" Вінницька область.

"Суспільне" повідомляє про вибухи у Черкасах.

Оновлено 01:18: Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив про "приліт".

"Є влучання у промислове підприємство. Без жертв", – написав він.

Оновлено 01:23: Повітряну тривогу оголошено на Житомирщині.

Оновлено 01:52: У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що над Київщиною працює ППО.

"Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги. Наголошуємо на необхідності зберігання інформаційної тиші. У жодному разі не знімайте та не викладайте в мережу роботу засобів ППО та наслідки ворожих ударів", – наголосили в ОВА. 

Також сили протиповітряної оборони працюють на Черкащині, заявив глава ОВА Ігор Табурець. Ситуація в області контрольована.

Оновлено 02:35: У КМВА повідомили, що поблизу столиці працює ППО. Небезпека не минула, людей закликали перебувати в укриттях.

Повітряна тривога і загроза ударів по Україні 25 січня - що варто знати 

Вранці в середу, 25 січня, у Генштабі Збройних Сил України попередили про високу загрозу авіаційних та ракетних ударів РФ на всій території нашої країни. 

Також вранці в Україні вже оголошували повітряну тривогу – через винищувачі в Білорусі.

Близько 15-ї Україна знову "почервоніла" через повітряну тривогу. За деякими даними, це могло бути пов'язано з навчаннями, які проводять окупанти в Білорусі. Незабаром в центральних областях України ще раз оголошували повітряну тривогу. Водночас повідомлень про масовані удари не було.