Перші 17 фахівців з безпеки в освітньому середовищі поїдуть у різні області України / фото Лариси Козової

У різних областях України в школах розпочнуть роботу 17 фахівців з безпеки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

За даними Департаменту комунікації МВС України, фахівці з безпеки в освітньому середовищі стежитимуть за тим, щоб діти вчасно спускалися в укриття під час повітряних тривог, а також навчатимуть дітей правилам безпечної поведінки.

Відео дня

"Питання безпеки є не менш важливим, ніж питання нашої перемоги, це безпосередньо пов'язані речі. Розробка проекту почалася рік тому, але він буде видозмінюватися відповідно до умов часу. Цей проект житиме тоді, коли буде взаємодія з місцевими громадами та розуміння, для чого це потрібно державі, громаді та міжнародним партнерам. Продовження проекту однозначно буде. Ті школи та громади, які матимуть таких вихователів з безпеки, матимуть більше шансів безпечно навчати", - сказав Монастирський.

Він також зазначив, що перші 17 фахівців з безпеки в освітньому середовищі поїдуть в різні області України, в 17 громад.

"Що робить вихователь з безпеки або фахівець в області безпеки? Він дивиться за тим, як будуть працювати Укриття в школах, щоб діти спускалися туди під час тривог. Він навчатиме дітей основним правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, правилам дорожнього руху, тому, як протидіяти булінгу", - зазначив Монастирський.

У МВС нагадали, що проект "Фахівець з безпеки в освітньому середовищі" був втілений Міністерством спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Навчання під час війни:

З 1 вересня 2022 року очне навчання розпочнуть лише школи з укриттями

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Ми переконані, що до 1 вересня більшість шкіл, в яких планується розпочати навчання з 1 вересня, будуть обладнані укриттями або укриття будуть поруч зі школою і туди діти зможуть швидко переміститися під час повітряної тривоги. Відповідальність тут місцевих органів влади, але Державна служба надзвичайних ситуацій буде чітко контролювати виконання цих вимог, і навчання почнеться там, де це дійсно буде безпечно", - сказав він.

ДСНС перевіряє наявність укриттів не лише для шкіл, а й для дитсадків та вищих навчальних закладів. Це мають бути підвали або напівпідвальні приміщення зі світлом і туалетом.

Вас також можуть зацікавити новини: