"Вагнерівці" в Білорусі / фото Міноборони Білорусі

Командувач Об'єднаними Силами ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв назвав мету перекидання найманців ПВК "Вагнер" на територію Білорусі.

"Заходи, до яких зараз приєднуються члени ПВК "Вагнер", проходять з метою психологічного тиску на населення України. Для залякування. Але нас не потрібно лякати, тому що ми знаємо, чим потрібно займатися, і робимо все для того, щоб ворожі розвідувальні диверсійні сили не змогли успішно діяти на території України, зокрема, на Київському напрямку в Чорнобильській зоні", - зазначив він.

За його словами, з метою попередження дій противника, за останній тиждень на кордоні з Білоруссю зруйнували п'ять ділянок доріг, утворені і заміновані понад 60 лісових завалів.

Відео дня

"Закладено більше двох з половиною тисяч протитанкових мін.крім того, на постійній основі щотижня проходять тренування особового складу", - йдеться у повідомленні.

Наєв запевнив, що українські захисники мотивовані і натреновані: "Ми все робимо для того, щоб населення України вірило в наші Збройні сили".

ПВК "Вагнер" в Білорусі - що повідомлялося

Нагадаємо, у Пентагоні вважають, що найманці ПВК "Вагнер" в Білорусі реінтегруються в російську армію.

"Враховуючи те, що ми бачимо в Білорусі, бачимо повідомлення про те, що сили "ПВК Вагнер" продовжують рухатися в цей регіон і продовжують, я думаю, консолідуватися там... Ми, безумовно, бачимо, як сили "Вагнера" реінтегруються в російську армію", - заявила заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Вас також можуть зацікавити новини: