Ватажок "ЛНР" Пасічник поскаржився, що тиждень був на карантині заради зустрічі з Путіним / скріншот

Ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник, який потрапив під санкції США, тиждень провів у московському готелі на карантині, щоб отримати "нагороду" в Кремлі з рук російського диктатора Володимира Путіна. Також він згадав про внутрішні проблеми терористів.

Видання "Радіо Свобода" оприлюднило перехопленну українськими спецслужбам розмову Пасічника зі своїм помічником Олександром Сорокою, в якій він скаржиться, що йому довелося сидіти на обов'язковому карантині перед нагородженням у Кремлі 20 грудня 2022 року російським орденом "За заслуги перед Вітчизною" та розмовою з президентом РФ.

"Степанич, добрий вечір. Значить, рокирування перше: я перебуваю в Москві, лежу тут в готелі, мене визначили на карантин. У мене тиждень карантин, я буду тут лежати. Тому що у мене 20-го в Кремлі мене нагороджувати будуть, і у мене зустріч з першою особою країни 20-го числа", – говорить ватажок "ЛНР".

За його словами, в рамках карантину йому заборонено навіть виходити в коридор, а їжу приносять в номер.

"До 19-го я безвилазно сиджу в кімнаті. Мене тут закрили. Двокімнатний номер. Сиджу, бл*дь, вже другий день, вже всі боки болять, ж*па болить, вже забовбався лежати. Нікуди не випускають, ходити нікуди не випускають. Жратву приносять в номер. Загалом сиджу тут безвилазно до 19-го включно. 20-го зустріч, нагородження", - поскаржився Пасічник.

З розмови можна зробити висновок, що бойовик прибув до Москви, щоб вирішити внутрішні проблеми серед "керівництва" так званої "республіки". Особливо він скаржився на так званого "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета, який вже багато років контролює "силовиків".

"За Корнета мені сьогодні теж повідомили, що ніби як його викликали сюди на нараду. Ніби як по ньому там порішали питання, типу, ну позитивно. Щось типу того, що продавили його все-таки. Ну не знаю, бл*дь. Ну вже це питання я точно, напевно, озвучу першій особі країни, щоб хоча б, бл*дь, його не було. Тому що інакше мені буде взагалі ніяк. Не те, що важко, взагалі неможливо", – заявив ватажок "ЛНР".

Крім того, він сподівався отримати контакт когось із наближених Путіну, щоб була можливість вплинути на Корнета і його людей, які "що хочуть, те й творять".

"Може мені залишать контакт якоїсь близької людини, якій, ну скажімо, вірить перша особа. Може, через нього щось можна буде вирішувати, якісь там питання, доводити, просити, розмовляти. Тому що так, сам я дивлюся, не випливу. І ні ви мені не допоможете, ніхто мені не допоможе. Ви бачите, що вони, бл*дь, творять? Що хочуть, те й творять", - поскаржився Пасічник.

Карантин перед зустріччю з Путіним - що відомо

Після повномасштаного вторгнення Росії в Україну Володимир Путін запровадив безпрецедентні правила безпеки. Він боїться не тільки нападу на нього, але і атаки вірусів або бактерій. 

Для зустрічі з іноземними лідерами і чиновниками він використовував дуже довгий стіл, який став мемом. При цьому з'явилися чутки, що для зустрічі з президентом РФ місцевим чиновникам доводиться проходити карантин. Так, губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров протягом восьми днів перебував на карантині заради зустрічі з кремлівським диктатором.

Вас також можуть зацікавити новини: