Ізраїльський військовий експерт описав проблеми ЗСУ / фото Генштаб ЗСУ

Ізраїльський аналітик Давід Гендельман зазначив, що на війні важлива не стільки якість, як кількість зброї для Сил оборони.

Гендельман зазначив для телеканалу Еспресо, що союзники України не надають Києву достатньої підтримки.

"Війна ще раз показує, що на фронті важлива не стільки якість, як кількість зброї. І що головна користь Leopard і Abrams, коли вони надійдуть, не в якості, не в конкретній стрільбі, не в міліметрах пробивання. Головне – кількість. Нехай навіть гірший танк, але, щоб було б більше. Війна проковтне ще не таку кількість. Leopard, як будь-який танк пробивається, горить, диво-танків не буває. І Challenger, і решта, і те саме буде з Abrams, усе залежить від кількості, а не якості", - наголосив Гендельман.

Відео дня

За його словами, США могли б надати не 30, а 300 Abrams Україні.

"Якщо дійсно 31 Abrams йде, то зрозуміло, що на відміну від Європи, в якої дійсно не так багато зброї залишилося, то США могли б витягнути з кишені не 30, а 300 Abrams. І Україна знайшла б для них і танкістів, і механіків. Але США не бажають, вони притримують", - підкреслив Гендельман.

Генштаб ЗСУ не може здійснити великий прорив, тому що бракує бронетехніки, вважає експерт.

"Тут є дві суміжні проблеми. Одна з них це те, що в умовах південного фронту залучити великі механізовані сили складно. І те, що танків небагато, і це змушує більше економити. Аби їх було більше, можливо, українське командування ще раз подумало б про можливість якогось великого прориву. По всіх аспектах було ухвалено рішення діяти дрібними піхотними групами, а бронетехнікою підтримувати. Але бачимо, що, де можна, хоч і дрібними підрозділами - все ж таки бронетехніку ЗСУ використовують", - зауважив Гендельман.

Ситуація на фронті

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко зазначав, що українські військові можуть дійти до Токмака в Запорізької області вже в жовтні. Після цього, за його словами, все залежить від поведінки окупантів, які можуть продемонструвати "жест доброї волі" і втекти з Токмака. Водночас він виключає варіант лобового штурму міста українськими військами.

Також аналітики ISW зазначали, що останнім часом російські окупанти знизили темпи наступальних дій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Це, на їхню думку, свідчить про те, що український контрнаступ відволікає російські сили від цього напрямку та значно послаблює російські наступальні зусилля.

Вас також можуть зацікавити новини: