У РФ заговорили про відновлення ВДК "Мінськ" / фото t.me/Crimeanwind

Російські пропагандисти заявили про те, що для "відновлення технічної готовності" фактично знищеного після удару 13 вересня великого десантного корабля "Мінськ" можуть "використовувати агрегати і системи" з "колишнього корабля" ВМС України. Військові аналітики оцінили, наскільки це реально, передає Defence Express.

"Розглядається варіант відновлення технічної готовності ВДК "Мінськ" за рахунок використання систем і агрегатів аналогічного за проектом і "забутого" з 2014 року "Костянтина Ольшанського" проекту 775", - стверджують пропагандисти.

Разом з тим аналітики сумніваються, що росіяни взагалі здатні відновити фактично спалений дотла ВДК "Мінськ", враховуючи актуальні супутникові знімки.

Відео дня

Крім того, є інформація, що українські моряки перед анексією Криму встигли вивести з ладу на кораблі "Костянтин Ольшанський" окремі бортові системи і двигун:

"А російські джерела і зовсім говорять про те, що на "Ольшанському" була повністю виведена з ладу вся силова установка. тобто обидва дизельні двигуни 16zv/40/48 польського виробництва, кожен з яких має потужність 21 тисячу кінських сил".

До того ж на цкй час у росіян обмежені можливості хоча б ремонтувати ВДК проекту 775.

У підсумку експерти не виключають, що росіяни можуть видавати корпус "Ольшанського" за начебто повноцінно відновлений ВДК "Мінськ".

Як писав УНІАН в ніч на 13 вересня в тимчасово окупованому Севастополі пролунали кілька вибухів. Пізніше стало відомо, що українські бійці атакували судноремонтний завод, в доці якого, зокрема, знаходився великий десантний корабель "Мінськ".

Вас також можуть зацікавити новини: