У ніч на 13 вересня в Севастополі атакували судноремонтний завод / фото соцмережі

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко озвучив цікавий нюанс у знищенні великого десантного корабля (ВДК) "Мінськ" і дизель-електричного підводного човна (ДЕПЧ) "Ростов-на-Дону" у Севастополі, про який мало хто згадав.

"Річ у тім, що ВДК і ДЕПЧ перебували у сухому доці на ремонті, який практично був завершений. Наприклад, закінчення ремонту ДЕПЧ було намічено на кінець жовтня. Субмарина, яку мали намір активно застосовувати при нанесенні ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України і на ремонт якої було витрачено 10 млн руб., знищена і відновленню не підлягає. Аналогічно ВДК "Мінськ". Корабель був практично відремонтований. Вартість ремонту ВДК "Мінськ" склала понад 30 млн руб.", - зазначив експерт.

На думку Коваленка, час удару було вибрано ідеально, з толком і витримкою:

Відео дня

"У чому весь цимес? Не тільки у тому, що кораблі знищені, але і в тому, що це сталося в момент завершення ремонту, завдавши великих фінансових втрат".

Удар по короблях РФ у Севастополі 13 вересня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 13 вересня у Севастополі уразили два російські кораблі. У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили атаку на Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе.

Пізніше стало відомо і те, які саме кораблі отримали пошкодження, - великий десантний корабель"Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону". Повідомлялося, що підводний човен вперше в історії вдарили крилатою ракетою. 

Вас також можуть зацікавити новини: