У ніч на 13 вересня в Севастополі атакували судноремонтний завод / фото соцмережі

Капітан першого рангу запасу ВМС України Андрій Риженко висловився про те, як Збройним силам вдалося вперше в історії уразити крилатою ракетою російський підводний човен "Ростов-на-Дону" на судноремонтному заводі в Севастополі.

"Під час знаходження в порту підводний човен, особливо, коли він перебуває в доці, дуже вразливий. Якщо він знаходиться біля причалу, він може десь сховатися, або вийти з бази, а при стоянці в доці він, фактично, втрачає будь-яку мобільність", - зазначив капітан в інтерв'ю УНІАН.

Риженко припустив, що зазначений підводний човен був обраний за ціль завдяки розвідувальним даним, які Україні надають партнери:

Відео дня

"По ньому влучила ракета. Особливого захисту у нього проти такої зброї немає, і він отримав пошкодження... Ми знайшли слабину, яку нам показав противник".

Атака на Севастополь 13 вересня - що повідомлялося

Нагадаємо, вранці 13 вересня у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили, що у Севастополі уражені два російські кораблі. Йшлося про результати нічної атаки на Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе.

Повідомлялося, що пошкодження отримали великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону". Останній вперше в історії уразили крилатою ракетою. 

Вас також можуть зацікавити новини: