У ніч на 13 вересня в Севастополі атакували судноремонтний завод / скріншот

Чорне море стає дуже небезпечним місцем для російської флотилії. Таку заяву зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи атаку на Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе 13 вересня.

"Трохи понад місяць тому я вже давав рекомендацію російським окупантам забиратися з Чорного моря в усіх напрямках їх внутрішніх вод... Не послухали. Думали на "Оленегірському Гірнику" все закінчиться? Навпаки, заграє новими фарбами", - зазначив він.

При цьому експерт розкрив подробиці про кораблі РФ, які, швидше за все, були підбиті під час атаки. Раніше росЗМІ повідомляли, що пошкодження отримали великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону".

Відео дня

Великий десантний корабель"Мінськ"

Як зазначив Коваленко, ВДК "Мінськ" - це корабель проекту 775, який був побудований був в 1983 на верфі "Stocznia Polnocna" у Гданську. На сьогоднішній день Росія не може будувати такі кораблі, додав експерт:

"Тобто, ВДК "Мінськ" можна сміливо зараховувати до невідновних втрат, отже, набагато дорожче обходяться, ніж їхня собівартість".

Дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону"

Підводний човен "Ростов-на-Дону" у 2021 році був на ремонті в Кронштадті, зазначив Коваленко:

"За вікном 2023-й, і він знову на ремонті? Що не так з цією "Варшав'янкою"? Активна участь у терорі проти цивільного населення підвищила знос вузлів? Така специфіка всієї російської техніки - як тільки її починаєш активно використовувати, відразу знижується її надійність. А ремонт, у свою чергу, це сухий док і перетворення навіть ДЕПЛ у стаціонарну мету".

Атака на Севастополь 13 вересня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, вночі 13 вересня у Севастополі пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що під час атаки нібито загинули дві людини, ще 26 - постраждали.

Окупанти заявили, що був атакований Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, стверджуючи, що по ньому вдарили десятьма крилатими ракетами і трьома безекіпажними катерами.

Вас також можуть зацікавити новини: