"Вибору немає": український військовий жорстко висловився про українців в тилу

Сергій Гнездилов закликав готуватися поки є час.

Українцям, яких ще не мобілізували, потрібно скористатися наявним часом для підготовки до війни. Захищати Україну будуть усі.

"У моєму підрозділі ніхто не зізнавався, що "мене спіймали і привезли". Я впевнений, що такі є, але вони не хочуть про це говорити. У них змінюється ставлення відразу, тому що ми дійсно намагаємося працювати, все врахувати і думаємо про своїх хлопців - намагаємося всім, чим можемо, забезпечити. Тому таких випадків, щоб хтось приїхав і сказав: "Це не моє" - ні, не було", - розповів військовослужбовець з 56 бригади Збройних сил України Сергій Гнезділов ("Піночет") пише Hromadske.

За його словами, багато українців не розуміють, що таке війна, а їм вже треба готуватися.

"Мені якось вдалося поїхати на 10 днів у відпустку. На п'ятий день, напевно, вже хотілося назад, тому що є якесь нерозуміння. Мало того, іноді задають недоречні питання: "Ти вбивав?", "А, коли війна закінчиться?", "А "Джавеліни" були?" Я думаю, що у тих, хто вдома, вибору немає - рано чи пізно вони підуть. Просто хочеться, щоб вони це розуміли і використовували час, який у них зараз є, на підготовку - як мінімум нехай качають ноги і спини", - зазначив військовий.

При цьому він вказав, що ті, хто думає, що може домовитися з росіянами, то будуть зрадниками і з нашого боку, і для росіян.

"Як я знаю зі своїх джерел, то на Запоріжжі для людей, які перейшли на бік Росії, зокрема це поліцейські, Путін видав указ: по три місяці в окопи всіх примусово. Зрадив тут - зрадиш і там. Якщо у тебе панічний страх, то ти можеш якийсь інший внесок зробити в нашу спільну перемогу. Я не знаю, які можуть бути переговори після того, що вони зробили", - пояснив Гнезділов.

Також він розповів, що військові мріють тільки про відпустку.

"Звичайно, намагаємося відпускати хлопців додому, щоб трохи відпочивали. Деякі повертаються, деякі - ні. Звичайно, ми боремося з цим, намагаємося повернути людину, вийти на зв'язок з сім'єю, намагаємося переконати: "Друг, подумай про сім'ю, тому що наслідки будуть - не зараз, але будуть, і від них, в першу чергу, буде страждати твоя сім'я", - підсумував "Піночет".

Мобілізація в Україні - останні новини

Наприкінці 2023 року Кабмін подав до Верховної Ради законопроект про мобілізацію. В урядовому документі знайшли багато недоробок і в підсумку його відкликали. Пізніше в Міноборони повідомили, що вже підготували нову редакцію проекту закону про мобілізацію.

Напередодні в Раді пояснили, яким має бути новий закон про мобілізацію. За словами заступника Голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, новий документ буде збалансований і більш сфокусований на мотиваційній частині для тих, хто має бути мобілізований.

Вас також можуть зацікавити новини: