Гігантська вирва точно не від Storm Shadow / фото t.me/bazabazon

Потужний вибух у Краснодарському краї, який пролунав надвечір 2 липня поблизу аеродрому в Приморсько-Ахтарську, ймовірно, стався з вини самих росіян і не був обстрілом з боку ЗСУ. Аргументи на користь цієї версії навів воєнний оглядач Олександр Коваленко.

Він зазначив, що величезна вирва на місці вибуху не могла з'явитися в результаті впливу тих видів далекобійної зброї, якими володіє Україна.

"Очевидно, що це ніяка не Storm Shadow, SCALP або інший засіб враження. Вирва для цього занадто велика і більше схожа на результат впливу ракети Х-22", – заявив експерт.

Відео дня

Коваленко підкреслив, що російські ракетоносці Ту-22М3 запускають ракети Х-22 різними траєкторіями, і частина з них пролягає якраз через район Приморсько-Ахтарська. 

"У свою чергу, прекрасно відомо про те, що Х-22 це не тільки дуже неточна ракета, але і дефективна, особливо в питаннях надійності її паливної системи", – пише Коваленко.

За його словами, у 2022 році лише над Чорним морем зафіксовано падіння у воду трьох ракет Х-22 через відмову паливної системи. 

"І в зв'язку з цим слід задатися питанням, а чи були в момент інциденту в Краснодарському краї в повітрі носії ракет Х-22. Якщо так, то можемо привітати Приморсько-Ахтарськ з успішним прийняттям естафети від Воронежа і Бєлгорода", – резюмував аналітик.

Росія бомбить Воронеж і Бєлгород

Час від часу російська військова авіація завдає бомбових ударів по російських же містах. Буквально нещодавно під час швидкоплинного заколоту "групи Вагнера" російські вертольоти розбомбили велику нафтобазу у Воронежі.

А в квітні російський штурмовик скинув одразу дві авіабомби на жвавий проспект в Бєлгороді. Одна бомба вибухнула, утворивши величезну воронку, а друга не здетонувала і просто зарилася в грунт. Лише дивом ніхто не загинув.

Вас також можуть зацікавити новини: