У результаті обстрілу Миколаєва касетними снарядами загинули люди / ілюстративне фото ДСНС

У Миколаєві внаслідок вибуху в районі зупинки громадського транспорту є жертви.

Російські окупанти використали касетні снаряди, повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич у Telegram.

"Вибух в районі зупинки громадського транспорту. Касетні снаряди. Є жертви. Працюють усі служби. Деталі потім", - заявив Сєнкевич.

Відео дня

Водночас, згідно його попередніх повідомлень, у місті з 17:29 до 18:06 тривала повітряна тривога.

Очільниця Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва повідомила, що внаслідок ворожого обстрілу загинули  2 особи, а 12 - порані.

"...Влучання касетними снарядами в район зупинки громадського транспорту у людному районі міста! Саме в час-пік… Саме тоді, коли мирні мешканці поверталися додому… Це не що інше, як цілеспрямований терористичний акт на знищення мирного населення!" - зазначила чиновниця.

Пізніше Сєнкевич написав, що загинули три особи.

"Станом на 19:20 троє загиблих та 12 поранених. Також є пошкодження житлових будинків і електромереж", - поділився мер.

Ситуація у Миколаєві під час повномасштабної війни України з Росією - важливі новини

Загарбники з початку повномасштабної війни з Україною вже багато разів обстрілювали громадську інфраструктуру Миколаєва, є багато руйнувань, жертв та постраждалих.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 29 вересня російські окупанти завдали удару по Миколаєву, попередньо, ракетою типу С-300. Було пошкоджено будівлі музею та навчального закладу. У результаті цього обстрілу ніхто не постраждав.

Наприкінці липня супротивники у Миколаєві обстріляли зупинку касетними боєприпасами, жертвами стали вісім осіб.

Довідка УНІАН. Касетні боєприпаси "напхані" боєприпасами меншого розміру. Нерозірвані фрагменти боєприпасу можуть ще тривалий час після закінчення бойових дій вбивати й калічити людей.

У травні 2008 року такі боєприпаси були заборонені Конвенцією з касетних боєприпасів. До Конвенції станом на 10 лютого поточного року вже приєдналися понад 120 держав.

Вас також можуть зацікавити новини: