"Крим до нас ближче і ближче", зазначила Наталія Гуменюк / ілюстративне фото t.me/vanek_nikolaev

Армія РФ намагається зберегти свою техніку, розосередивши її по всій території півострова. Керівник прес-центру Сил оборони півдня Україні Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода" розповіла про роботу російської ППО, коментуючи вибухи в окупованому Криму.

За її словами, ворог намагається переконати "своїх" у тому, що він здатний забезпечити захист, але українські захисники тим часом вивчають агресора. Зокрема, реагуючи на роботу окупантів, у ЗСУ роблять висновки, де вони, яка кількість та як їм протидіяти.

"Так, дійсно, вони збирали сили там давно, розгортали системи довготривалий час. Це означає тільки одне: скоріш за все, їхні координати будуть нам неодмінно відомі, тому що таке приховати дуже складно, хоча вони намагаються. Система протиповітряної оборони у них ще досить потужна, але ми маємо певні лайфхаки для того, щоб її обходити", - наголосила Гуменюк.

Відео дня

За її словами, російська армія намагається зберегти свою техніку від атак ЗСУ, розосередивши її по всій території півострова. Речниця при цьому підкреслила, що такий "маневр" окупантам не вдасться, адже ЗСУ так чи інакше знищать зосередження ворожої техніки.

"Це говорить про те, що з кожним днем Крим до нас ближче і ближче", - сказала вона.

Гуменюк додала, що зараз атаки по Криму спрямовані більше на певне розуміння тих, хто перебуває на території півострова, на їхнє самовизначення.

Вибухи у Криму 25 серпня - що повідомлялося

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня на території тимчасово окупованого АРК було чутно вибухи. Зокрема, йшлося про вибухи в Сімферополі, Гвардійському, в районі мису Меганом та мису Тарханкут. 

Гауляйтер Севастополя Михайло Розвожаєв заявив, що в районі мису Херсонес знищили кілька дронів. Пізніше у Міноборони РФ повідомили, що їхня ППО виявила 42 безпілотні літальні апарати.

Вас також можуть зацікавити новини: