Від чого залежить наступ РФ? / скріншот

У військового експерта Олександра Мусієнка запитали, від чого залежить початок нового наступу Росії на Україну. В ефірі 1+1 він заявив, що насамперед це залежить від вказівок Путіна.

"Я думаю, що на них тисне перший фактор - це вказівка Путіна. Можливо, 24-го лютого, можливо, до кінця місяця, до березня", - каже Мусієнко.

Другим фактором він назвав погоду: якщо буде потепління, не буде морозів, то російським танкам буде просуватися дуже складно, крім доріг. Тож окупанти виїдуть на дороги й стануть легкою здобиччю для української артилерії та протитанкових засобів.

"Але якщо подивитися на Соледар: хіба погода зашкодила наступати російським військам? Чи в Бахмуті, де тривають атаки? Тому що використовуються інші методи: замість артилерії - міномет, використовують штурмові групи", - зазначив Мусієнко.

Але, продовжив він, концентрація та консолідація російських сил свідчить про те, що станом до кінця місяця вони можуть бути готові до цих атак.

Розмови про повторне вторгнення РФ в Україну

Наприкінці 2022-го року активізувалися розмови про те, що Росія готується до нового наступу на територію України. Наразі не бачать ознак повторного вторгнення з території Білорусі. Та удар ймовірний на інших напрямках.

Так, у ГУР Міноборони вважають, що Росія атакуватиме на трьох напрямках - Донецькому, Луганському та Запорізькому. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що РФ готує 200 тисяч військовослужбовців, щоб кинути їх на війну проти України, росіяни можуть ще раз спробувати захопити Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: