Від творців "Київ за три дні": в Міноборони відреагували на статтю WP про те, що ЗСУ не досягнуть мети наступу

Радник міністра зауважив, що це черговий вкид, який міг спрацювати проти України.

Радник міністра оборони України Олексій Копитько відреагував на матеріал The Washington Post з посиланням на дані розвідки США про те, що ЗСУ не зможуть цьогоріч звільнити Мелітополь і досягти головної цілі контрнаступу - зруйнувати сухопутний коридор до Криму.

У своєму Facebook-акаунті Копитько зауважив, що цей матеріал - "новий вкид" за традиціями наративу "взяти Київ за три дні".

"Від творців "росіяни візьмуть Київ за 72-96 годин" новий вкид: "Українська армія не звільнить Мелітополь". Особливо цікаві причини "незвільнення": активність у районі Бахмута, куди залучені сили української армії; прагнення командування знизити рівень втрат рахунок тактики малих груп. Тобто українська армія повинна: відійти від Бахмута. Куди? Відразу за Дніпро? Або є розуміння, як без бою зупинити росіян у Бахмуті/Авдіївці/Мар'їнці тощо, щоб вони не лізли далі?", - зазначив Копитько.

Радник міністра зауважив, що "з такою логікою до Мелітополя/Бердянська/Маріуполя не дійти від слова зовсім". Копитько додав, що цей матеріал The Washington Post є ще однією ілюстрацією, що "сприймати анонімні посилання на "розвідку", "джерела" тощо у медіа, які неодноразово помічені у спробах чинити нездоровий тиск, категорично не варто".

"Українська армія може кудись не дійти, якщо вона не матиме зброї. Всі ці вкиди схожі на перевернуту пірамідку, коли змінюється причина і наслідок: навіщо їм давати зброю, якщо вони не візьмуть Мелітополь – не даємо зброю – дивіться, вони не взяли Мелітополь – а ми про це і говорили – які ми далекоглядні молодці", - зазначив Копитько.

Про що стаття WP?

Як повідомляв УНІАН, сьогодні WP з посиланням на розвідувальне співтовариство США, написала, що українські військові в ході нинішнього контрнаступу не зможуть досягти ключового південно-східного міста Мелітополя. Якщо оцінка виявиться вірною, це означатиме, що Київ не виконає основне завдання з перерізання сухопутного коридору Росії до Криму цього року.

The Washington Post пише, що цю інформацію надали джерела, знайомі з засекреченим прогнозом. Він заснований на жорсткому вмінні Росії захищати окуповану територію за допомогою фаланги мінних полів і траншей, які, ймовірно, спонукатимуть Україну та її союзників вказати на них як на причину, чому контрнаступ не досяг поставлених цілей.

Вас також можуть зацікавити новини: