Впродовж майже трьох тижнів тривають жорстокі бої за Соледар / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовослужбовець ЗСУ Степан Барна заявив, що біля Соледару розпочнеться тривале позиційне протистояння на витривалість.

"У Соледарі відбувається окопна війна, тобто зафіксувалися позиції обох сторін і говорити про втрату Соледара надто рано. Думаю, що Генеральний штаб України напрацює стратегію посилення українських позицій. Те, що російська сторона покращила своє військове положення у Соледарі не означає, що це буде мати стратегічне значення з точки зору результатів потенційних боїв", - сказав Барна для телеканалу "Еспресо".

Воїн ЗСУ також додав, що окупанти застосовують неконвенційну зброю.

Відео дня

"Щоденно відбуваються артилерійські, танкові, мінометні обстріли. Противник застосовує фосфорні бомби", - зауважив Барна.

Битва за Соледар

Впродовж майже трьох тижнів тривають жорстокі бої за Соледар. Кілька разів росіяни оголошували про захоплення міста, але ця інформація ще жодного разу не підтвердилася. Українські захисники утримують свої позиції.

За словами глави східного угруповання військ Сергія Череватого, росіяни намагаються захопити Соледар для просування вглиб Донецької області і захопити весь Донбас.

Офіцер першої окремої бригади спецпризначення імені Богуна Тарас Березовець повідомив, що після невдач у Бахмуті вся еліта армії РФ кинулася штурмувати Соледар.