Експерт оцінив, чи є загроза захоплення Куп'янська / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Відхід ЗСУ від села Крохмальне Куп'янського району Харківської області не створює загроз ні для міста, ні для оточення угруповання Сил оборони у цьому районі.

Як йдеться у матеріалі "РБК-Україна", в одному місці перерізано трасу Р-07. Може здатися, що є загроза ворожого просування на Куп'янськ або як мінімум оточення українських сил у Кислівці та Котлярівці. Військовий експерт, полковник Владислав Селезньов у цьому сумнівається.

"Цей варіант не створює жодних загроз. По факту росіяни захопили клаптик землі 2х2 км і передумов для якогось подальшого успіху у них немає. Дорога не використовується Силами оборони, а населений пункт на 5-6 будинків навряд чи є фактором, що корінним чином змінить ситуацію на полі бою. Сватове окуповано і зі зрозумілих причин ми не їздимо туди трасою Р-07. Казати, що вона може використовуватися як рокадна дорога, теж не варто", - розповів він.

Відео дня

За словами Селезньова, контроль над ділянками дороги не означає, що ворог з легкістю зможе просунутися далі. У противника залишається завдання - вихід на лівий берег річки Оскіл. З урахуванням того, що окупанти місяцями тупцюють біля Синьківки, незрозуміло, як вони її реалізують.

Фронт під Куп'янськом - останні новини

Як йдеться у звіті Інституту з вивчення війни (ISW) від 21 січня, російські окупанти просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і захопили село Крохмальне за 20 км на північний захід від Сватового.

Раніше Фітьо запевнив, що захоплення окупантами населеного пункту Крохмальне на Харківщині не становить загрози для сусідніх підрозділів

"Крохмальне - це населений пункт, у якому до широкомасштабної війни проживало 45 осіб, це, мабуть, 5 будинків. І ці будинки були зруйновані окупантами. Наша основна мета - уберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону. Якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що те, що відбулось, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щоденно зміщується", - сказав він. 

Фітьо додав, що Крохмальне раніше було окупованою територією і його відбили під час Харківського наступу. 

Вас також можуть зацікавити новини: