Україна потребує нових винищувачів / фото ua.depositphotos.com

Ще одна проблема у тому, що Україні поки не передають американські винищувачі F-15 і F-16 або французькі Mirage 2000, полягає в тому, що під них треба розгортати ремонтно-промислову базу, а також вчити не тільки пілотів, а й технічний склад.

Як зазначив військовий експерт Сергій Грабський, Україна вже зіткнулася з серйозними логістичними проблемами, коли ті ж німецькі гаубиці PzH 2000 доводилося відправляти на ремонт за кордон, передає "Телеграф".

"Приклад поставок нам сучасних видів артилерії демонструє, з яким логістичним кошмаром ми можемо зіткнутися. Попри єдині стандарти в країнах НАТО, специфіка тих же французьких винищувачів відрізняється від американських, британських - від німецьких і так далі", - заявив експерт.

Він нагадав про атаку аеродрому російської стратегічної авіації в Енгельсі, яка вивела з ладу кілька літаків РФ: "До кінця війни вони навряд чи повернуться в експлуатацію. Дзеркальною може бути ситуація і з нами".

Американські винищувачі F-15 і F-16 для України - останні новини

Нещодавно посол України в США Оксана Маркарова назвала роботу з питання передачі Україні винищувачів пріоритетним завданням.

Наприкінці листопада повідомлялося, що лідери в столицях країн НАТО переглядають ідею, від якої відмовилися в перші дні повномасштабної війни - надати Україні винищувачі.