Україна чекає на винищувачі F-16 / US Air Force

Американські винищувачі F-16 в Україні зможуть перехоплювати крилаті ракети і дрони-камікадзе, але їхньою найголовнішою місією буде стримування потоку КАБів, які по території України скидають російські Су-34. Таку думку висловив експерт з авіації Костянтин Криволап, передає 24 канал.

"З появою F-16 ці операції у росіян будуть досить такими ризикованими і важкими. Я не можу сказати, що жоден КАБ не впаде на нашу територію, будуть падати. Але це вже не буде "гра в Чапаєва", а буде двостороння боротьба і паритетний початок", - сказав він.

Криволап упевнений, що F-16 суттєво вплинуть на фронт, але вони не стануть game changer.

Відео дня

За словами авіаційного експерта, щоб F-16 змогли працювати над тимчасово окупованими територіями, спершу потрібно "погасити" вороже ППО, щоб воно не могло "дихати". Експерт вважає, що цього можна досягти засобами авіації, а також ракетами ATACMS і Storm Shadow.

Винищувачі F-16 для України - що повідомлялося

Днями повідомлялося, що Данія передасть Україні 19 літаків F-16. Ще 24 борти можуть бути продані Аргентині.

Зазначалося, що міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен прибуде з візитом до Аргентини, де і говоритимуть про можливий продаж країні винищувачів. При цьому сам чиновник зазначає, що їде туди не для підписання угоди.

Вас також можуть зацікавити новини: