Україна чекає на винищувачі F-16 / фото US Air Force

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи допоможуть американські винищувачі F-16 з балістичними ракетами, якими Росія обстрілює українські міста.

"Ні, F-16 з балістикою боротися не допоможуть. F-16 допоможуть боротися з крилатими ракетами і з Shahed, - зазначив він. - Ймовірність того, що він встигне засікти і обробити (балістику - УНІАН), низька".

За його словами, західні винищувачі можуть працювати у парі з комплексами Patriot.

Відео дня

"Причому вони можуть працювати в обидві сторони. Як додаткова радіолокаційна станція, тому що бортовий радар F-16 бачить далеко і високо. Він може давати цілевказівки комплексу Patriot, виявляючи повітряні цілі... в тому числі і підсвічувати балістику... І комплекс Patriot може давати цілевказівки літаку F-16 для боротьби з Shahed і крилатими ракетами".

При цьому Жданов акцентував, що з балістикою сам F-16 не бореться: "Тут саме спаринг супутника і Patriot дають найкращий ефект, у чому ми з вами переконуємося".

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Як писав УНІАН, 9 січня стало відомо, що перша група українських пілотів в Данії буде навчатися безпосередньо керувати винищувачами F-16.

У Міноборони України зазначили, що наприкінці грудня перша група пілотів завершила базову підготовку в рамках роботи міжнародної коаліції військово-повітряних сил. І після цього українські льотчики вирушили до Данії на навчання безпосередньо керувати бойовими літаками F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: