Винищувачі F-16 можуть бути використані проти логістики ворога, вважає Петро Черник / фото US Air Force

Коли Україна отримає західні винищувачі F-16, вони можуть бути використані для завдання ударів по логістиці російських окупаційних військ. Важливо знищувати ешелони з технікою та зброєю противника. 

Про це розповів в ефірі "24 каналу" військовий експерт Петро Черник. Водночас він наголосив, що усе залежить від кількості літаків, які будуть надані  Силам оборони партнерами. 

Черник нагадав, що винищувачі F-16 можуть нести ракету AGM-158. У деяких модифікаціях її дальність може сягати 900 кілометрів, і кількасот подібних ракет можуть змінити хід бойових дій у частині логістики. 

Відео дня

"Якщо не буде їхати на лінію Суровікіна автомобіль, який везе снаряди, патрони, медикаменти, теплий одяг, їжу і так далі, то через кілька тижнів у солдата в окопі все закінчується. Полювати за великим ешелоном на 30 – 50 вагонів та постійно їх знищувати – це філософія успіху", – пояснив військовий експерт. 

Винищувачі F-16 для України: останні новини

9 січня перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк повідомив, що Перша група українських пілотів у Данії буде навчатися безпосередньо керувати багатоцільовими винищувачами F-16. За його словами, наприкінці грудня 2023 року перша група пілотів завершила базову підготовку у рамках роботи міжнародної Коаліції військово-повітряних сил, яка тривала з серпня. 

Раніше Павлюк розповів, що Україна провела оцінку аеродромів і наразі здійснює підготовку та захист відповідної інфраструктури, щоб прийняти західні винищувачі F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: