Днями Путін пригрозив, що підніме над морем винищувачі для патрулювання / фото ua.depositphotos.com

Потужні радари на російських винищувачах МіГ-31, які кремлівський диктатор Володимир Путін пригрозив підняти над Чорним морем, не спричинять для України серйозні проблеми, певен військовий експерт Олег Жданов.

"Дійсно, у МіГ-31 хороший радар, бачить він досить далеко. Але цей радар призначений для виявлення міжконтинентальних балістичних ракет (МБР). Саме для цього створювався МіГ-31", - заявив він.

За словами експерта, МіГ-31 працюють у комплексі: "Поодинці, як правило, вони не працюють, тому що ефективність дуже маленька. Чотири МіГи перекривають десь 1000 км фронту. Вони можуть оглядати своїми радарами цю територію на предмет появи МБР у повітряному просторі, і тоді йдуть на перехоплення... Радар МіГ-31 дивиться в небо. Навряд чи вони спричинять нам якісь великі проблеми".

Відео дня

А ось загрозою для України Жданов назвав те, що свого часу росіяни вирішили підчепити на МіГ - 31 "Кинджали":

"Саме наявність на борту цього літака ракети і можливість пуску практично по всій території України - ось у чому буде проблема".

МіГ-31К патрулюватимуть Чорне море - що заявив Путін

Нагадаємо, 18 жовтня Путін заявив, що РФ почне патрулювати повітряний простір над Чорним морем винищувачами з ракетами "Кинджал".

Речник Повітряних сил полковник Юрій Гнат заявив, що нові загрози Путіна, пов'язані з носіями ракет "Кинджал" МіГ-31К над Чорним морем, кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України.

Вас також можуть зацікавити новини: