Військовий експерт Сергій Згурець зробив важливу заяву / скриншот

Росія сильно ризикує, якщо передислоковує МіГ-31 в Крим, бо це наразі гарні цілі для українських систем враження.

Про це сказав військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо". "Я бачив супутникові знімки, які говорять про перекидання МІГів на кримські летовища. Не знаю, яка давність цих знімків, начебто вони є цілком свіжими. Але я думаю, що Росія достатньо сильно ризикує, коли передислоковує МіГ-31 в Крим. Я думаю, що це буде гарною ціллю і здобиччю для наших систем враження, починаючи від безпілотних комплексів і до керованих крилатих ракет", - зазначив він.

Згурець сказав, що вважає це рішення системною помилкою Росії.

Відео дня

"Я думаю, цією можливістю треба оперативно скористатися і суттєво зменшити кількість носіїв ракет "Кинджал", - підкреслив він.

За словами експерта, "патрулювання" над акваторією Чорного моря цих літаків не виглядає раціональним, тому що кількість цих літаків є обмеженою і обмеженим є їхній ресурс. 

"Якщо їх тупо ганяти для постійного чергування, то це вплине на реальне зниження потенціалу і можливостей цих літаків", - зауважив він.

На переконання Згурця, це певний короткотерміновий пропагандистський крок з боку РФ, аби насамперед ще раз спробувати натиснути на Захід появою таких нових загроз.

"З точки зору військової стратегії, я думаю, що вони достатньо швидко відкотяться із Криму з МіГами і не будуть здійснювати патрулювання цими літаками в акваторії Чорного моря. Бо це виглядає абсолютно нераціональним", - зазначив Згурець.

МіГ-31К над Чорним морем

18 жовтня російський диктатор Володимир Путін заявив, що винищувачі МіГ-31, які є носієм ракет "Кинджал", патрулюватимуть акваторію Чорного моря.

20 жовтня 2023 року в окупованому Криму зафіксували МіГ-31, якими раніше лякав Путін. OSINT-аналітиком MT Anderson у соцмережі Х було опубліковано зсупутникові знімки, які ніби підтверджують, що ці лі літаки вже знаходяться в окупованому Криму. Аналітик зазначив, що знімки були зроблені 15 жовтня. На них можна помітити, що, крім Су-30 і Су-27, на злітній смузі є чотири МіГ-31.

У ЗСУ пояснили погрози Путіна. Начальниця координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ці слова Путіна – більше тиск на населення південних регіонів та намагання налякати людей. Вона зауважила, що в разі зльоту МіГ-31К тривогу оголошують по всій країні, тому "з якого рубежу вони будуть заходити на удар, не так принципово".

Нові погрози президента РФ Володимира Путіна, пов'язані з тим, що носії ракет "Кинджал" Міг-31К патрулюватимуть Чорне море, кардинально нічого не міняють для Сил оборони України, заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

Вас також можуть зацікавити новини: