Події на війні можуть піти за різними сценаріями, вважає аналітик / фото Міноборони України

Війна може розтягнутися на 2-3 роки, тому що Росія хоче заморозити конфлікт і має для цього певні ресурси.

Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в етері "Еспресо". Він вважає, що наступний рік стане вирішальним у війні.

"Потенціал України для продовження наступальних дій залежить від регулярності та надійності військової допомоги від наших партнерів. Оскільки ця допомога впливає на накопичення українських резервів. Зараз ми знаходимось в такому стані, коли Україна та противник накопичують сили для подальших бойових дій", - сказав Згурець.

Відео дня

Експерт вбачає кореляцію між успішністю наступів ЗСУ та обсягами військової допомоги від НАТО.

"Я не виключаю того, що бойові дії можуть тривати щонайменше 2-3 роки. Адже в Росії ще залишаються чималі ресурси у військовій техніці. Тому Росія може з меншими темпами ефективності затягувати бойові дії. Проте такий сценарій розвитку подій не єдиний. На мою думку, наступний рік стане досить важливим у цій війні. І для нас успішність наступальних дій у 2023 році буде залежати від допомоги союзників", - додав Згурець.

Цікаві прогнози щодо завершення українсько-російської війни

Керівник ГУР МОУ генерал-майор Кирило Буданов впевнений, що Росію чекає розпад. "Від Росії від'єднаються певні регіони...Москва буде виплачувати репарації нам, як тільки режим впаде, все це посиплеться", - говорить глава ГУР.

В ОПУ зазначили, що зовсім скоро росіяни будуть мародерити на своїй власній території, тому що РФ впаде в добу хаоса.