Володимир Путін хоче все "закидати" людським ресурсом, попередив колишній очільник російського уряду / скріншот

Російський президент Володимир Путін під час війни з Україною має намір все "закидати" людським ресурсом.

Найближчим часом РФ не зможе збільшити чисельність своєї армії до 1,5 мільйона осіб, оскільки вже зараз в країні немає такої кількості людей, які підпадають під мобілізацію, - багато росіян покинули батьківщину, розповів опозиціонер, колишній очільник російського уряду Михайло Касьянов в інтерв'ю журналісту і засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

"Путін має намір закидати все це людським ресурсом, оголошено мобілізацію… Вона відбувається постійно, міністр оборони (Сергій Шойгу - Ред.) оголошує про плани збільшити армію до 1,5 млн осіб, що, у принципі, неможливо зробити найближчим часом", - заявив співрозмовник.

Відео дня

За його словами, такої цілі можна домогтися упродовж п'яти-семи років. "Збільшення армії до такої кількості, у принципі, найближчими роками неможливе…", - сказав екс-чиновник.

Мобілізація в РФ - що сьогодні треба знати

21 вересня Володимир Путін оголосив у Росії нібито часткову мобілізацію, однак повістки отримували не лише люди, які знаходилися в запасі. Багато росіян виїхали з країни, зокрема, в Грузію.

Пізніше в РФ з'явилася інформація про нібито завершення мобілізації, але згодом спікер Путіна Дмитро Пєсков нагадав громадянам, що часткова мобілізація все ще діє, оскільки охоплює не тільки військову службу, а й заходи, необхідні для забезпечення завдань військового апарату.

17 січня стало відомо, що в РФ вирішили збільшити чисельність своєї армії до 1,5 млн військовослужбовців й розраховували витратити на це кілька років.

Вас також можуть зацікавити новини: