Шольц розповів про слова Путіна напередодні повномасштабного вторгнення РФ в Україну / Колаж УНІАН, скріншоти

У лютому 2022 року російський правитель Володимир Путін у Кремлі викладав канцлеру Німеччини Олафу Шольцу свої ідеї, суть яких полягала в тому, що Україна "належить" Росії. Про це Шольц розповів під час спілкування з громадянами в неділю в рамках Фестивалю демократії, повідомляє Укрінформ.

За словами Шольца, Путін продемонстрував свої імперські уявлення - зокрема, про те, що кордони "можна змінювати за допомогою сили", без огляду на право. При цьому диктатор протягом 4 годин намагався довести, "що Україна та Білорусь є частинами Росії". З-поміж інших причин для початку війни Путін назвав те, що "Україна прямує в НАТО". Шольц, за його словами, відкрито сказав Путіну, що "про це не йдеться, принаймні, ще років 30".

Також канцлер ФРН повідомив, що Путін розповідав йому про "нацистський режим" в Україні.

Відео дня

"Говорити про це, коли президентом є єврей... Варто собі уявити, наскільки це абсурдне, ганебне пояснення для обґрунтування війни", - зазначив Шольц.

Олаф Шольц - останні заяви

Напередодні канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти застосування західної зброї на території Росії. Він зазначив, що не бачить причин для розширення зони розгортання західної зброї в Україні, і відкинув заклики до використання зброї, що поставляється, на території країни-агресора.

Також УНІАН повідомляв, що Шольц пояснив, чому він блокує передачу ракет Taurus Україні. За словами канцлера ФРН, він не хоче, аби українці самі вибирали цілі для цих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: