Ракета "Кинджал" не є гіперзвуковою зброєю, стверджує експерт / фото ua.depositphotos.com

Офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін заявив, що російська ракета "Кинджал" (Х-47) не є гіперзвуковою.

Ракета "Кинджал" - це просто "Іскандер", який запускають літаки, розповів військовий аналітик в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман.

Співбесідник зазначив, що гіперзвукова зброя має зовсім іншу якість. Офіцер підкреслив, що США вже упродовж довгих років проводять експерименти із гіперзвуковою зброєю і так і не змогли впоратися з великою кількістю проблем.

Відео дня

"Я просто розкрию секрет. Багато українських ЗМІ пишуть про "Кинджал", який із МіГів (винищувачів - Ред.) запускають, що це гіперзвукова ракета. Це не гіперзвукова ракета. Це "Іскандер", який просто запускають із повітря…", - сказав експерт.

Варто зазначити, що "Кинджал" вважають глибокою модернізацією одноступеневої твердопаливної ракети 9М723 для балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" в авіаційній версії - тобто призначеною для запуску з винищувачів.

Нагадаємо, наприкінці листопада секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав, що деяких ракет у РФ залишилося менше 10%.

Що треба знати про російські ракети "Кинджал"

Під час повномасштабної війни з Україною РФ нібито вперше застосувала ракету "Кинджал" 18 березня для знищення "підземного військового складу" в місті Делятин Івано-Франківської області.

Джерело агентства Reuters у Пентагоні сумнівалось, що РФ застосовувала "Кинджали", оскільки це не мало сенсу з військової точки зору.

Російська влада стверджувала, що "Кинджал" - це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Цей комплекс створено на базі винищувача-перехоплювача дальньої дії МіГ-31к.

Вас також можуть зацікавити новини: