Залужний сказав, що Україні потрібно для виходу на кордони 23 лютого

Українська держава може перемогти Росію, зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив, що під час війни з Росією нашій державі для виходу на кордони 23 лютого необхідні сотні гаубиць, танків та бойових машин піхоти.

Україні не вистачає ресурсів на проведення нових великих операцій, хоча робота над однією з них йде, розповів головнокомандувач ЗСУ в інтерв’ю The Economist.

"З такими ресурсами я не можу проводити нові великі операції, хоча ми зараз працюємо над нею…", - сказав він.

Генерал додав, що наша країна може перемогти цього ворога.

"…Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого… Я отримую те, що отримую, але це менше, ніж те, що мені потрібно…", - зазначив головнокомандувач.

Війна України з Росією 2022 - що треба знати

ЗСУ вже звільнили понад половину території, захопленої Росією з початку повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого. Влада України вже не раз заявляла, що перемогою вважатиме звільнення від окупантів всієї нашої землі, включно з Кримом та частиною Донбасу.

У грудні Валерій Залужний говорив, що українські воїни готуються до різних сценаріїв розвитку подій у найближчі місяці.

Військовий льотчик-інструктор, полковник запасу української армії Роман Світан прогнозував, що росіяни можуть відступити на частині Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Вас також можуть зацікавити новини: