Чи можливий повторний наступ Росії на Київ до річниці війни: експерт оцінив загрозу

Відновлення роботи посольства Ізраїлю в Києві є важливим маркером безпеки столиці, вважає експерт.

Військовий експерт Олександр Мусієнко оцінив загрозу повторного наступу росіян на Київ до річниці війни Росії проти України, яка буде 24 лютого.

Про це він розповів в ефірі інформаційного телемарафону. "На сьогоднішній день не видно безпосередньо загроз Києву. Якби була загроза Києву, то міністр закордонних справ Ізраїлю не відновлював би посольство Ізраїлю і його роботу в Києві. Якщо минулого року навпаки їхали посольства, то зараз досить впевнено відновлюють роботу", - вважає експерт.

Він також зазначив, що за допомогою наших партнерів український запас протиповітряної оборони став більшим, аніж рік тому. Водночас російський авіапарк та кількість ракет і пілотів скоротилися.

"Найбільш скептичні дані говорять про те, що Росія втратила щонайменше 20% бойових літаків, які були готові до вилетів. Α є оцінки, що втрати 30%... Вихідні дані в нас зараз краще, ніж були рік тому", - сказав Мусієнко.

За його словами, ракетні атаки з території Росії можуть зрости, але українська ППО не дозволить ворожим літакам літати по всій території України.

Війна в Україні - останні новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Сполучені Штати Америки якнайшвидше розпочати навчання українських пілотів на літаках F-16.

Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник переконаний, що рішення про надання Україні літаків-винищувачів буде ухвалено, але на це піде час.

19 лютого стало відомо, що Росія заховала свою бойову авіацію від ударів Збройних сил України щонайменше за 200 км від кордону з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: