Подоляк впевнений, що поки Росія існує в "путінському вигляді", ризики фатальні для всіх, тому справжні санкції неминучі / фото УНІАН

Війна все більше заходить на територію Росії, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи недавній удар по нафтовому терміналу "Усть-Луга Ойл" в Ленінградській області, назвавши його вкрай чутливим відлунням агресії".

"Будемо відверті: тільки три паралельні процеси приведуть нас до правильного фіналу - обов'язкові тактичні поразки Росії на полі бою, тотальна ізоляція Росії в міжнародних інститутах (перш за все в Радбезі ООН) і повна втрата Росією можливості отримувати суттєві надходження від продажу сировини", - написав він.

Подоляк впевнений, що поки Росія існує у "путінському вигляді", ризики фатальні для всіх, тому справжні санкції неминучі:

Відео дня

"Навіть якщо світ буде нездатний пригальмувати роботу економіки агресора, це обов'язково відбудеться за логікою самої війни. Неможливо запустити механізм кривавого конфлікту і не зазнати абсолютних втрат самому. Особливо після двох років повномасштабної війни. Багато що в прямому і переносному сенсі згорить".

Радник голови ОПУ додав, що неможливо почати агресію проти сусідньої держави і сподіватися на тиху покірність жертві і незмінність роботи своєї олігархічної/корупційної економіки.

"Прізвище винного в тому, що по всій Росії горять нафтогазові підприємства і військові заводи, відомо. Імперія занурюється в пекло, і суб'єкт "Путін" ефектно роздуває вогонь. На своїх територіях. Тому що платити все одно доведеться сповна", - констатував Подоляк.

Переговори з Росією - думка Подоляка 

Як писав УНІАН, на думку Подоляка, Україна може почати переговори з РФ, коли окупаційна армія отримає певні тактичні поразки. Він зазначив, що результат переговорів багато в чому залежить від стартової позиції.

"Якщо переговори починаються в моменті, коли Російська Федерація отримала певні тактичні поразки, і у них почалися процеси... - соціальна напруга, ті чи інші внутрішні бунти, - то тоді так, безумовно, переговори", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: