В Україні триває війна / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Упродовж поточної доби російські окупанти атакували майже на всіх напрямках фронту в Україні. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зазначається, що всього зафіксували 91 бойове зіткнення.

Війна в Україні - ситуація на фронті 10 травня

Генштаб повідомив, що на Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Синьківка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

Відео дня

На Лиманському напрямку, як зазначається, Силами оборони відбито 6 атак в районах населених пунктів Макіївка Луганської області та Торське Донецької області. 

Водночас, на Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Григорівка, Богданівка, Калинівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, також намагався покращити тактичне положення.

"На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 22 атаки в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, південно-західніше Новомихайлівки та Солодке Донецької області, де ворог 3 рази намагався прорвати оборону наших військ. На Оріхівському напрямку ворог 8 разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області", - йдеться у зведенні.

Крім того, як заявили в Генштабі, на Херсонському напрямку ворог протягом доби наступальних дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Кринки, Тягинка, Качкарівка, Кізомис, Станіслав Херсонської області.

"Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 зенітно-ракетному комплексу, 1 радіолокаційній станції та 17 районах зосередження особового складу противника", - мовиться також у зведенні.

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу минулої доби на фронті відбулось близько 30 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують працювати під щільним вогнем авіації та артилерії окупантів. Минулої доби було відбито усі ворожі атаки в районі Берхівки на околицях Бахмута. 

На Авдіївському напрямку ворог продовжує тиснути на українські сили артилерією. Під щільним вогнем ЗСУ відбили атаки поблизу Первомайського. Авдіївка та ще понад 10 населених пунктів області зазнали ворожих обстрілів.

Вас також можуть зацікавити новини: