В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Найгарячішими напрямками фронту в Україні залишаються Куп'янське, Лиманське, Бахмутське, Авдіївське та Мар'їнське. За 17 квітня на зазначених ділянках українські воїни відбили понад 50 атак російських військ.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка.

"Противник зазнає значні втрати та зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках", - йдеться у зведенні.

Війна в Україні 17 квітня - ситуація на "найгарячіших" напрямках

За даними Генштабу ЗСУ, ситуація на цих ділянках фронту наступна:

  • на Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населеного пункту Синьківка; ворожих обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Західне Харківської області;
  • на Лиманському напрямку противник вів наступальні дії поблизу населеного пункту спірне, успіху не мав; артилерійські обстріли отримали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка та Спірне Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку не припиняються бої за місто Бахмут; у районі населених пунктів Іванівське та Предтечине противник вів безуспішні наступальні дії; від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Миньківка, Оріхове-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка та торець Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Північного та Первомайського Донецької області, успіху не мав; обстріляв Керамік, Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівку;
  • на Мар'їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області; в той же час, ворожі обстріли зазнали населених пунктів Красногорівка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка Донецької області.

Також повідомляється, що на Шахтарському напрямку РФ наступальних дій не проводила, а на Запорізькому та Херсонському напрямках рсосіяни продовжують вести оборонні дії.

Війна в Україні - актуальне 

Як повідомили в Генштабі, українські воїни 17 квітня вразили низку районів зосередження живої сили РФ і станцію радіоелектронної боротьби противника. Зокрема, авіація Сил оборони України 12 разів вдарила по районах зосередження супротивників.

Нагадаємо, загальні втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення в особовому складі перевищили 182,6 тисяч.

Також Росія втратила танків - 3 тис.660 (+3 за минулу добу), бойових броньованих машин - 7 тис. 87 (+4), артилерійських систем - 2 тис. 804 (+9), БПЛА оперативно - тактичного рівня - 2 тис. 347 (+8), засобів ППО - 285 (+1), автомобільної техніки та автоцистерн - 5 тис. 672 (+14), спеціальної техніки - 328 (+2).