Британська розвідка назвала міста, які лишаються основними цілями військ Росії

Наголошується, що найближчим часом російська армія спробує взяти кілька невеликих міст.

Найближчим часом російська армія зосередиться на взятті кількох невеликих міст, включаючи Сіверськ і Долину, на підступах до Слов'янська і Краматорська.

Про це повідомляється в Twitter Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"На Донбасі російські збройні сили, швидше за все, зосередяться на взятті кількох невеликих міст протягом наступного тижня, включаючи Сіверськ і Долину, на підступах до Слов'янська і Краматорська", - наголошується в повідомленні.

При цьому у розвідці вважають, що Слов'янськ і Краматорськ залишаються основними цілями російських військ на цьому етапі воєнної операції.

Крім того, у відомстві констатували, що Росія продовжує спроби підірвати легітимність Української держави і зміцнити своє управління та адміністративний контроль над окупованими частинами України.

Також британські розвідники констатували, що антиросійські настрої на окупованій частині України призводять до переслідування російських і проросійських чиновників. Так, призначена Росією "адміністрація" смт. Великий Бурлук Харківської області визнала, що один з її керівників загинув 11 липня в результаті вибуху автомобіля.

"Переслідування офіційних осіб, ймовірно, будуть посилюватися, що посилить і так серйозні проблеми, що стоять перед російськими окупантами, та потенційно посилить тиск на вже скорочені військові формування та формування сил безпеки", - вважають у відомстві.

Як йдеться у звіті американських аналітиків Інституту вивчення війни, російські окупаційні війська можуть спробувати наступати на Слов'янськ і Краматорськ не тільки з Півночі і Сходу, а й із Заходу, від виступу в їх позиціях в районі Барвінкова.

Вас також можуть зацікавити новини: