ЗСУ здатні закінчити війну не за роки, а за місяці:Жданов назвав умову

Українські захисники можуть звільнити усі захоплені території України, впевнений експерт.

Збройні сили України здатні закінчити розв'язану Росією війну за місяці, не за роки.

Військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі назвав головну умову для такого розвитку подій, оцінюючи шанси на звільнення усіх українських територій.

"Всі перспективи у нас є. Особливо якщо нам дадуть зброю, то ми можемо взагалі створити чудеса і закінчити цю війну не за роки, а за місяці. Але питання наявності озброєння", – заявив він.

Жданов зазначив, що ЗСУ здатні звільнити усі території України.

"Ми можемо розвивати наступ не тільки у цих областях (Запорізькій, Харківській, Херсонській – УНІАН). Якщо він буде і буде успішним, то я думаю, що ми можемо домогтися набагато більшого", – додав експерт.

"У 2014 році ми відмовилися від збройного протистояння з Російською Федерацією. Ми пішли дипломатичним шляхом, підписали Мінськ-2. Це завело нас у цей глухий кут, коли ми були зв'язані по руках і ногах у плані військового вирішення цього питання. А поки йшла політична тяганина, Російська Федерація збирала армію і будувала укріплення. А ми розводили війська, що відразу у 2015 році, потім в 2019 році повернулися до розведення. І постійно всі вісім років ми були ініціаторами припинення вогню в односторонньому порядку. Ну, ось ми і отримали", – вважає Жданов.

Наступ ЗСУ на півдні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Вас також можуть зацікавити новини: