У Пентагоні пообіцяли допомогти Україні звільнити деякі території до зими / фото ua.depositphotos.com

Вашингтон допоможе Києву звільнити від російських загарбників частину українських територій до зими. Білий дім зосередиться на підтримці України.

За словами представника Пентагону і бригадного генерала Пета Райдера, росіяни в Херсоні готуються до оборони. При цьому Міноборони США не фіксують вивезення великої кількості жителів міста, попри заяви про депортацію українців.

Крім того, американський генерал попередив про проблеми, які виникнуть як у російської армії, так і української, з настанням холодів.

Відео дня

"Коли ми наближаємося до зими, такі аспекти, як місцевість, бруд, сніг, лід, будуть представляти проблеми. І тому ви продовжуєте бачити, як Україна проводить контрнаступ, щоб скористатися часом", - підсумував Райдер.

Новий пакет військової допомоги від США - що відомо

4 листопада США заявили про новому пакеті військової допомоги для України. Його загальна вартість склала 400 мільйонів доларів і до нього увійшли 250 бронетранспортерів M1117, 40 бронекатерів, 1,1 тис.дронів Phoenix Ghost.

Крім того, стало відомо, що США і Нідерланди відновлять танки Т-72, які знаходяться в Чехії. Очікується, що до кінця року Україні передадуть 90 танків.

Вас також можуть зацікавити новини: