Протягом доби відбулося 47 бойових зіткнень / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти протягом доби вели безуспішні штурмові дії та намагалися відновити втрачене положення на кількох напрямках. Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, протягом доби відбулося 47 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

"На Бахмутському напрямку ворог намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки, де наші захисники відбили п’ять атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів", - зазначили у Генштабі.

На Авдіївському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони України було відбито 13 атак противника. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Відео дня

Крім того, на Мар’їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські захисники відбили 19 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів на цьому напрямку опинилося близько 10 населених пунктів Донецької області.

"На Шахтарському напрямку українські воїни відбили всі атаки ворога біля Водяного, Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти наступальних (штурмових) дій не вели, вони продовжували перегрупування військ.

На Запорізькому напрямку загарбники намагалися відновити втрачене положення північно-західніше Вербового Запорізької області, але успіху не мали. Артилерійських та мінометних обстрілів тут зазнали близько 20 населених пунктів.

Нові втрати Росії

Як повідомляв УНІАН, у своєму вечірньому зверненні сьогодні, 27 жовтня, Генштаб заявив, що авіація Сил оборони України протягом доби завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, та ще чотири - по зенітно-ракетних комплексах російських окупантів.

Крім того, підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, вісім артилерійських засобів, два склади боєприпасів та три засоби протиповітряної оборони ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: