Ситуація на декількох напрямках фронту залишається напруженою / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Лиманському напрямку на південь від Кремінної останні дні військова ситуація не змінювалася, повідомив офіцер Національної гвардії Олександр Дорошенко в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ситуація останні декілька днів не змінювалася, приблизно однаково. Ворог кожного дня застосовує міномети, артилерію, іноді авіацію - це можуть бути гвинтокрили або літаки, заходячи з боку Білогорівки. Танки застосовує, це в них дуже добре вдається. Є намагання обійти з боків, але ці їхні спроби ні до чого не призводять", - сказав він.

Також він зазначив, що поки не фіксується поява нових найманців в цьому районі, проти захисників України на зараз воюють мобілізовані росіяни.

Відео дня

Війна в Україні - актуальні новини

Як зазначають в Генеральному штабі Збройних сил України, на сьогодні російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

За останню добу українські захисники ліквідували 560 російських окупантів. Загальні втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо становлять 209 470 чоловік особового складу.

Також РФ втратила: 3829 танків, 7502 бойових броньованих машин, 3533 одиниці артилерії, 582 реактивних систем залпового вогню, 342 одиниць ППО.