В Україні триває розв'язана Росією війна / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Російські окупанти не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра, протягом доби там було дев'ять ворожих штурмів. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

При цьому зазначається, що всі вони були безуспішні для окупантів, а українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.

Війна в Україні 8 січня - ситуація на фронті

Зазначається, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Відео дня

Знову була гаряче на Авдіївському напрямку, де наші захисники відбили 3 атаки ворога в районах Авдіївки, Сєверного, Тоненького та ще 14 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника неподалік Новомихайлівки Донецької області, де ворог 7 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 6 атак противника південніше Червоного, західніше Вербового та північніше Новопрокопівки Запорізької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. 

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 5 ворожих атак біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога східніше Тернів Донецької області. 

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки противника поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. 

За даними Генерального штабу, підрозділи ракетних військ уразили 2 склади боєприпасів противника. Також зазначається, що протягом доби відбулось 55 бойових зіткнень.

Ворог протягом доби ворог завдав 55 ракетних та 16 авіаційних ударів по Україні, здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура. 

Атака Росії 8 січня

Як повідомляв УНІАН, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що 8 січня застосував велику кількість ракет, які летять по балістичній траекторії. Збити їх можна лише за допомогою системи, таких як Patriot.

За його словами, була випущена по території України велика кількість ракет, зокрема, "Кинжали", і ракети, які заходять по балістиці - це Х-22, також шість "Іскандерів", С-300, С-400. Він зазначив, що багато хто вже каже, що не надто гарний відсоток збиття сьогодні, але 18 з 24 теж доволі непоганий результат, враховуючи кількість засобів повітряного нападу.

Ігнат зауважив, що під час нічної атаки по Україні, перед ракетним ударом, росіяни запустили ударні БПЛА, які всі без винятку були знищені Силами оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: